HELI-SKIING

CMH uppfann Helikopterskidåkning

En skidåkares dröm är orörd skidterräng med färsk pudersnö och inga liftköer. CMH har gjort verklighet av denna dröm. Skidgäster från hela världen uppskattar det högklassiga CMH heliskiprogrammet med välutbildade och erfarna alpinguider, skickliga helikopterpiloter och personlig service. Detta tillsammans med fina CMH lodger ute i vildmarken, där våra gäster bor i avspänd miljö gör att våra gäster regelbundet återkommer för mer av världens bästa skidåkning! Förutom våra traditionella heliskiveckor (7-dagars) erbjuder vi också 3-, 4- och 5-dagars program.

Helikopterskidåkning från 11 lodger i Columbia Mountains

Vi erbjuder helikopterskidåkning från våra fantastiska lodger: Adamants, Bobbie Burns, Bugaboos, Cariboos, Galena, Gothics, CMH K2, Monashees, Nomads, Revelstoke och Valemount. Våra 11 alpina vildmarksområden i Columbia Mountains i British Columbia täcker en yta om 15,765 kvadratkilometer, mer än en tredjedel av Schweiz.

Skidäventyr i alpin vildmark för alla åldrar

Efter en skiddag ute i vacker alpin natur, kopplar våra gäster av i bekväma vildmarkslodger med hot tubs, bastu, afterski-snacks och middag tillagad av kökschefer i världsklass. Njut av ett glas gott vin i baren och umgås med skidgäster från hela världen. För att skapa en familjär stämning bor max. 44 gäster i en lodge under en vecka.

Skidåkningskompetens
 • Du klarar parallell svängar i fallinje även i svart pist
 • Utförsåkning en vecka (eller mer) varje år i en större skidort
 • Redo att åka skidor i all sorts terräng och snöförhållanden
 • Du är i god form och klarar att åka skidor flera dagar i följd
 • Ingen skidåkare med slipad teknik? Det är ok – men man bör kunna hänga med i ett normalt tempo (fundera på CMH Powder Introduction)
Vad ingår i en CMH Heli-Ski-resa?
 • Garanterade vertikala metrar med helikopter skid- och snowboard åkning:
  10-Dagars program – 43,570 meter (142,860 fot)
  7-Dagars program – 30,500 meter (100,000 fot)
  5-Dagars program – 21,780 meter (71,000 fot)
  4-Dagars program – 17,500 meter (57,000 fot)
  3-Dagars program – 13,110 meter (43,000 fot)
 • Frukost, lunch, After-ski snacks, middag och alkoholfria drycker
 • Lodge boende och användning av lodge anläggningar så som bastu, bubbelpool, mm.
 • Transport mellan Calgary International Airport eller Kelowna International Airport och CMH lodge (ej CMH K2)
 • ACMG (Association of Canadian Mountain Guides), och/eller IFMGA (International federation of Mountain Guides Association) certifierade bergsguider
 • Specialskidor och stavar. NOTERA: CMH har ett begränsat antal snowboards och rekommenderar snowboard gäster att ta med sig sin egen bräda och snowboard boots (och om möjligt hoppfällbara stavar). CMH tillhandahåller inte pjäxor eller snowboard boots
 • Säkerhetsutrustning

NOT: FÖR ATT DELTAGA I CMH HELI-SKI PROGRAM ERFORDRAS EN UNDERSKRIVEN WAIVER

CMH & Alpine Helicopters

CMH använder twin-jet Bell 212 helikoptrar med plats för 11 skidgäster i alla våra områden. Bell 407 används i de områden där vi har program för mindre grupper om 5 skidgäster samt för privat grupper om 4 skidgäster. Bell L3 används som service helikopter i alla områden, för lunch transporter ute i terrängen till våra skidgäster, för flygningar med våra säkerhetsguider samt för special transporter. Flottan som CMH använder består av totalt 25 helikoptrar inklusive reserv helikoptrar stationerade i Golden och i hemmabasen Kelowna.

Våra piloter är special tränade för att flyga i bergs terräng och deltar aktivt i ett nätverk av säkerhets enheter. Våra gäster genomgår en grundlig säkerhets instruktion innan det första helikopter skidlyftet för skidveckan.

Samtliga helikoptrar har en egen heltids mekaniker stationerad i varje Heliski område. Alla helikoptrar är utrustade med skidställ för att kunna landa på snötäckta berg, korgar för skidor & snowboards samt radio för kommunikation mellan piloter, våra bergsguider, bas station i våra lodger, samtliga CMH områden och externa resurser. Alpine helikopters bas ligger i Kelowna, där helikoptrarna regelbundet genomgår kompletta underhålls program.

Vi skickar gärna vår heliskiguide till Dig och berättar mer om helikopter skidåkning i Kanada.
Ring oss på +46 (0)8 716 1190

 

För att se prislistan, klicka här: PRISER