Signature

CMH Heli-Skiing är världens största operatör av helikopterskidåkning med den absolut mest spektakulära vildmarksupplevelse man kan tänka sig. Våra elva skidområden befinner sig i British Columbia, avlägsna från i princip allt förutom enorma mängder av puder och mysigt boende med allting man kan behöva. Tillsammans täcker områdena en yta av 15.765 kvadrat kilometer vilket motsvarar nästan halva Schweiz. Enorm vidd av evig champagnepuder. Gammal skog med jämna utrymmen mellan träden och snö som är orörd av vind och sol. Inga packade liftköer, inga sönderkörda backar, ingen prålig reklam – endast otrolig skidåkning.

Utöver vårt Signautre program som är det vanligaste programmet erbjuder CMH ett antal övriga program som går att läsa om nedan. Vi rekommenderar våra kunder att boka ett sju dagars heliskiprogram med oss. Anledningen till det är för att ta sig ut till vildmarken i British Columbia är en längre resa än att åka till alperna och några dagar skulle kännas väldigt kort.

 

Några få ord som beskriver en standard sju-dagars heliski resa med CMH

Vår gäst flyger med atlantflyg till Calgary eller Kelowna på en fredag dagen innan heliski programmet börjar. Övernattar på Delta Calgary Airport Hotel eller Kelowna Four Points som ligger mittemot flygplatsen. Lördag morgon avgår CMH transport till den lodge gästen har bokat. När gästen ankommer till lodgen ger guiderna och helikopterpiloten en säkerhetsgenomgång. På söndagen börjar skidåkningen och pågår till lördag lunch veckan därpå. Efter morgonskidåkningen och lunch, är CMH transporten redo för avfärd tillbaka till Calgary eller Kelowna. Antingen flyger gästerna hem sent samma kväll eller övernattar man på samma hotell som vid ankomst och flyger hem på söndag.

Detta är en standard vecka med CMH på det flesta lodger. På vissa lodger som ligger närmre flygplatsen kan man åka skidor redan på lördagen men transport tillbaka, veckan efter, går redan på morgonen. Givetvis finns det andra program som kan anpassas beroende på gästens planer innan och efter resan. Om gästen inte har tid att resa en hel vecka, erbjuder vi tre-, fyra- och fem-dagars program också. Om gästen inte vill spendera alltför mycket kan en Kombi vecka vara ett alternativ vilket innebär att gästen åker till en skidort i några dagar och heliski resterande dagar.

Small Group

Small Group program är utformade för flera grupper om fem skidåkare plus en guide per grupp som delar på en eller två Bell 407 helikoptrar. Detta leder till snabba lyft och möjligheten att åka skidor i utmanande fallinjer. Ingen grupp krävs – ensamresande är välkomna att ansluta sig till dessa gruppresor. Small Group programmet finns tillgängligt i Adamants hela säsongen och under vissa utvalda veckor i övriga områden.

Private

Endast CMH Heli-Skiing kan erbjuda privata resor som omfattar både Selkirk och Monashees räckvidd och orörda terräng. Upplev friheten, prospektering, skoj och den ursprungliga andan i heli-skiing med Nomads och Gothics Private programmen. Nomads och Gothics Private reser i små privata grupper med två dedikerade CMH guider. Vi har maximal flexibilitet som tillåter oss att hitta bästa möjliga skidåkning baserat på aktuella väder-och lavin förutsättningar och daglig information från lokala guidegrupperna. Att exklusivt kunna använda Nomads helikopter ger oss full frihet att tillgodose dina önskemål.

Monashees & Revelstoke erbjuder privata grupper upp till 4 gäster som delar lodge med andra CMH gäster medan skidåkningen är självständig med en guide och en egen privat Bell 407 helikopter.

Valemount erbjuder grupper av 1 till 10 skidåkare som bor på CMH’s mest intima privata lodge med privat helikopter. Detta program är utformat för små heli-ski grupper som vill åka skidor tillsammans. Du kommer att ha en Bell 212 helikopter och två guider till ditt förfogande som ger enorm flexibilitet i att bestämma takten och välja hur mycket skidåkning du vill.

Gothics Private erbjuder obegränsad och privat heli-skiing. Din bas för veckan är Gothics. Du åker skidor och utforskar Gothics, Monashees samt Adamants terräng. Gothics Private resor ger sig ofta in i sällan besökta och avlägsna områden med fantastisk skidåkning. Vi skräddarsyr efter din takt och förmåga. Gothics Private Gruppen färdas i en privat grupp med upp till fyra skidåkare i en privat Bell 407 och två dedikerade CMH guider. Gothics Private programmet finns tillgängliga med ditt val av begränsad eller obegränsad vertikal skidåkning.

Nomads programmet är en privat resa, ditt val av begränsad eller obegränsad vertikal skidåkning, massor av flexibilitet och fullständig lyx! Vår bas är Halcyon Hot Springs Village & Spa under hela din semester. Vi åker skidor i bergskedjorna Monashees, Selkirk och Purcell som erbjuder en del av CMH’s bästa skogsåkningsterräng. Nomads programmet finns tillgängligt för grupper om 6 till 10 åkare med två senior guider i en Bell 212 helikopter.

Har du andra önskemål och idéer för privat grupp. Ring oss!

Intro

Powder intro programmet är skapat för skidåkare som inte har åkt puder tidigare. Grupper om 10 åkare med 2 specialutbildade guider möjliggör praktisk undervisning och vid behov, uppdelning av gruppen efter förmåga. Målet är att man efter programmet ska klara av puderåkning utan problem. CMH erbjuder även, Girl Powder, ett intro program för endast tjejer.

Family

Family programmet är utformat för föräldrar som vill åka med sina barn i åldrarna 12-19 år. Barnen betalar 50% av vuxenpriset och är garanterade hälften vertikala meter av fullt betalande gäster, men kan fortsätta åka skidor utöver deras garanterade höjdmeter för den vanliga kostnaden. På grund av de särskilda priserna för familjeresor, kan vi inte erbjuda New Guest Credit eller Grupp Bonus.

Föräldrar med barn under 19 har ansvaret att åka skidor med sina barn, om barnen blir trötta och vill åka tillbaka till lodgen kan personal på lodgen hjälpa till om föräldrarna vill fortsätta åka.

Yngre barn än 12 år som inte kommer att åka skidor är också välkomna, men du som förälder måste tillhandahålla barnomsorg (vi erbjuder en icke-skidåkare en ”Nanny-rate”, vilken även gäller för icke-skidåkande barn).

Freeride

CMH erbjuder två freeride program, ”Steep Shots and Pillow Drops” som har utformats av guiderna på CMH K2 och ”Freeride” av guiderna på CMH Revelstoke.

Steep Shots and Pillow Drops är utformat för avancerade åkare som vill utforska den mer aggressiva terrängen i CMH K2. Man åker från allt i brantare och större öppna linjer till hopp i puder ”mushrooms”. Denna resa handlar om att få ut den roligaste av alla typer av terräng.

Freeride programmet är utformad för den som vill lära sig de skidtekniker som behövs för att kunna åka i mer utmanande och samtidigt skojig terräng.

Du behöver vara en stark och säker skidåkare som är bekväm i dubbelsvart pist. Hjälm är obligatoriskt.

OBS! Om du överskattar din förmåga och/eller konditionen, förbehåller vi oss rätten att flytta dig till en mer lämplig grupp.

The Steeps

The Steeps programmet är utformat för skidåkare och snowboardåkare som letar efter en utmaning i riktigt brant terräng. Programmet är tillgängligt i Cariboos och går i slutet av april, när snöförhållandena är som mest stabila och dagarna är längre erbjuds bättre tillgång till utmanande terräng. Programmen är begränsade till 9 åkare (som kommer att delas upp i två grupper), med 3 guider och en Bell 407 helikopter.

Guiderna söker den mest utmanande terrängen varje dag och erbjuder expert coachning medan vi hittar linjer som gör att du kan utveckla dina färdigheter utan att kompromissa med din säkerhet.

Du behöver vara en stark, säker skidåkare – bekväm i dubbelsvart pist i orter som Whistler och Jackson Hole och klara smal, brant terräng (dvs couloirs).

OBS! Om du överskattar din förmåga och/eller konditionen, förbehåller vi oss rätten att flytta dig till en mer lämplig grupp.

Touring

När en ung Hans Gmoser först började ta med gäster upp i bergen nästan 50 år sedan, existerade inte tanken att använda en helikopter för att komma till toppen. Hans tyckte att man ”tjänade sina svängar” genom att rytmiskt glida med skidhudar på skidorna uppför orörda vinterbackar.

Helikopter åtkomst till fantastisk ski-touring terräng eliminerar slitsam vandring i dalgångar så att du kan koncentrera dig på skidåkningen. Tio gäster kommer att dela lodgen med gäster i heliskiprogram. Varje dag åker touring gäster och 2 guider med den första helikoptern upp på berget och börjar med en fantastisk nerfart. Efter en hel dag av touring i Columbias, flyger gästerna tillbaks till lodgen med all bekvämlighet och kamratskapet som väntar.

Du behöver inte ha tidigare touring erfarenhet för att delta, men du måste vara i god fysisk form och ha samma utförsåknings förmåga som vi kräver av våra helikopterskidåkare. I själva verket är Helikopter Assisted Ski Touring med CMH en perfekt introduktion till den givande sporten touring. Allt sker som en traditionell touring, minus tältet, torkad mat och tung packning. Skidåkaren behöver kläder lämpliga för toppturer. Om du inte har touring skidor och pjäxor kan vi ordna uthyrning i Banff.

Lockas du till tanken med att uppleva en annan typ av bergsäventyr, så följ med oss på en fantastisk touring vecka med CMH-anda.