Kontakta CMH Nordic

CMH Heli-Skiing

Helikopterskidåkning startades 1965 av Hans Gmoser, grundare av CMH

En skidåkares dröm är orörd skidterräng med färsk pudersnö och inga liftköer. CMH har gjort verklighet av denna dröm. Skidgäster från hela världen återkommer till CMH för världens bästa skidåkning med välutbildade och erfarna bergsguider, skickliga helikopterpiloter och personlig service. Detta tillsammans med gemytliga CMH lodger ute i vildmarken, där våra gäster bor i avspänd miljö.

Helikopterskidåkning från 12 lodger i Columbia Mountains

Vi erbjuder helikopterskidåkning från våra fantastiska lodger: Adamants, Big Horn, Bobbie Burns, Bugaboos, Cariboos, Galena, Gothics, Kootenay, Monashees, Nomads, Revelstoke och Valemount. Våra vildmarksområden i Columbia Mountains i British Columbia täcker en yta motsvarande en tredjedel av Schweiz.

Skidäventyr i alpin vildmark

Efter en skiddag ute i vacker alpin natur, kopplar våra gäster av i bekväma lodger med hot tubs, bastu, afterski-snacks och middag tillagad av kökschefer i världsklass. Njut av ett glas gott vin i baren och umgås med skidgäster från hela världen. För att skapa en familjär stämning bor max. 48 gäster i en lodge under en vecka.

Skidåkningskompetens
 • Du klarar parallellsvängar i svart pist
 • Du är i god form och klarar att åka skidor flera dagar i följd
 • Ingen skidåkare med slipad teknik? Det är ok – men man bör kunna hänga med i ett normalt tempo (fundera på CMH Powder Introduction Program)
Vad ingår i en CMH-resa?
 • Garanterade vertikala meter helikopterskidåkning:
  7-Dagars program - 30,500 meter (100,000 fot)
  6-Dagars program - 26,150 meter (86,000 fot)
  5-Dagars program - 21,780 meter (71,000 fot)
  4-Dagars program - 17,500 meter (57,000 fot)
 • Frukost, lunch, after-ski snacks, middag och alkoholfria drycker
 • Boende på lodge och användning av faciliteter såsom bastu, hot tub, mm.
 • Transport mellan Calgary, Kelowna eller Kamloops flygplatser och CMH lodge (ej Kootenay)
 • ACMG (Association of Canadian Mountain Guides), och/eller IFMGA (International federation of Mountain Guides Association) certifierade bergsguider
 • Skidor och stavar. NOTERA: CMH har ett begränsat antal snowboards och behöver därför förbokas om man inte tar med egen snowboard (om möjligt behöver hopfällbara stavar tas med).  CMH tillhandahåller inte pjäxor,  snowboard boots och skyddsutrustning såsom hjälm mm.
 • Säkerhetsutrustning (Lavinsändare, radio, spade och sond. Lavinryggsäck kan bokas i förhand mot extra kostnad)

NOT: FÖR ATT DELTAGA I CMH HELI-SKI PROGRAM ERFORDRAS EN UNDERSKRIVEN WAIVER

CMH & Alpine Helicopters

CMH använder twin-jet Bell 212 helikoptrar med plats för 11 skidgäster i alla våra områden. Bell 407 används i de områden där vi har program för mindre grupper om 4-5 skidgäster samt för privatgrupper om 4-10 skidgäster. Bell L3 används som service helikopter i alla områden, för lunchtransporter ute i terrängen till våra skidgäster, för flygningar med våra säkerhetsguider samt för specialtransporter.

Våra piloter är tränade för att flyga i bergsterräng. Våra gäster genomgår en grundlig säkerhetsinstruktion innan man börjar flyga helikopter.

Samtliga helikoptrar har en egen mekaniker stationerad på alla lodger. Våra helikoptrar är utrustade med radio för kommunikation mellan piloter, våra bergsguider, basstation i våra lodger, samtliga CMH områden och externa resurser. Alpine helikopterbas ligger i Kelowna, där helikoptrarna regelbundet genomgår kompletta underhålls program.

Vi skickar gärna vår heliskiguide till Dig och berättar mer om helikopter skidåkning i Kanada.
Ring oss på +46 (0)8 716 1190

 

För att se prislistan, klicka här: PRISER